بلاگ

مشکلات قالیشویی سنتی کدامند

مشکلات قالیشویی سنتی با وجود اصالت و قدمتی که دارد، بسیار است که نمی‌توان از آن‌ها چشم‌پوشی کرد. یکی از اصلی‌ترین مشکلات این روش، زمان‌بر بودن آن است. در قالیشویی سنتی فرایند شستشوی فرش‌ها با دست و ابزارهای ساده انجام می‌شود که نیاز به نیروی انسانی زیاد و صرف زمان طولانی دارد. این مسئله باعث می‌شود که کار قالیشویی به‌سرعت پیش نرود و فرش‌ها دیرتر به مشتری تحویل داده شوند.

همچنین، کیفیت شستشو در این روش به دقت فردی که فرش را می‌شوید بستگی دارد و در برخی موارد، ممکن است نتایج ناهماهنگ و غیر استاندارد به دست آید. نبود دستگاه‌های مدرن آبگیری در قالیشویی‌های سنتی نیز می‌تواند باعث شود که فرش‌ها به‌خوبی خشک نشوند و این امر ممکن است به بوی نامطبوع و حتی پوسیدگی فرش منجر شود.

از دیگر مشکلات قالیشویی سنتی، مصرف زیاد آب و مواد شوینده است. در روش‌های سنتی قالیشویی، معمولاً کنترل دقیقی روی میزان مصرف آب و مواد شوینده وجود ندارد که این امر باعث هدررفت منابع و افزایش هزینه‌ها می‌شود. علاوه بر این، در برخی موارد استفاده از مواد شوینده نامناسب ممکن است به رنگ و بافت فرش آسیب برساند.

انواع مشکلات قالیشویی سنتی

مسائلی که قالیشویی سنتی در فرش های گران قیمت به وجود می آورد، تمایل به قالی شویی به شیوه نوین در اشخاص رو به افزایش بود از عمده ترین مشکلات قالیشویی سنتی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

قالیشویی سنتی و قدیمی چه مشکلاتی دارد

•خاک گیری سنتی

در شیوه سنتی شستن قالی و فرش ، خاک گیری توسط دست صورت می گرفت، در این پروسه بعضی اوقات فرش به علت تکانی نادرست، فوری و با زور بسیار دچار پارگی می شد. در فرش های کهن تر که از حساسیت بالایی برخوردار بودن ضربه های حاصل به آن زمان خاک گیری می توانست صدمات جدی بر فرش وارد نماید.

نیرویی که برای این عمل در نظر گرفته می شود با گذشت زمان از پا افتاده و این سبب می شد که این عمل اغلب سرسری صورت گیرد.

ولی این در صورتی است که اکنون با فن آوری های توسعه یافته پروسه خاک گیری فرش با سیستم های ویژه انجام می گیرد. این روش افزون بر اینکه از هدر رفتن انرژی انسانی کم می کند و سختی و مشقت کارگران را کاهش می دهد سبب می شود این عمل با حساسیت بیشتری صورت می گیرد و اینکه قبل از اجرای عملیات به وارسی دقیق شرایط فرش می پردازد و از ایجاد هر نوع صدمه به فرش جلوگیری به عمل می آورد.

•شستشوی سنتی

یکی از مشکلات قالیشویی سنتی این است که هنگامی که شمار بسیاری فرش برای شستشو وجود داشته و اشخاص بایستی در مدت زمان محدودی اجناس فراوانی را به مشتری های محول نمایند با گذشت زمان قدرت خویش را از دست داده و ضعیف می شوند.

این عمل افزون بر صدمه جسمی به کارگران سطح کیفی شستشو را نیز تحت الشعاع قرار می دهند. اغلب برداشتن و حمل و نقل فرش های خیس با دست سبب پاره شدن فرش و خسارت غیر قابل جبران می شود.

در پروسه آبکشی بایستی کارگران زحمت و سختی بسیاری را متحمل شوند. سیستم های قدیمی فرش یا شلاق زدن آن باعث خراب شدن ریشه های می شود. سیستم های سنتی آبگیری فرش ها اگر به صورت درستی تنظیم نشوند احتمال پارگی فرش به حداکثر ممکن می رسد ولی این در صورتی است که ابزار آلات نوین امروزی در شستن فرش افزون بر فقدان خستگی نیروی کار انسانی تمامی عملیات را ماشینی و سرعت می بخشد.

•خشک نمودن سنتی فرش

در قالیشویی سنتی فرش ها در مکان های باز و زیر نور خورشید خشک می شوند. در این وضعیت اگر جو آب و هوا نامطلوب باشد خشک نمودن قالی در روز های برفی و بارانی مدت زمان زیادی را لازم دارد. واقع شدن فرش ها در فضا های باز، آن ها را در دسترس اقسام آلودگی های قرار می دهد و در ایامی که آلودگی های هوا بسیار زیاد است گرد و خاک مجدد بر روی فرش ها نشسته و تمامی سختی ها و مشقت به کار برده شده به باد می رود.

قرار گرفتن فرش در معرض نور مستقیم خورشید احتمال صدمه به تار و پود فرش را خیلی زیاد می کند. خشک نمودن فرش در این مکان ها مسئله روبرو شدن این محصول گران قیمت با حیوانات را در بر خواهد داشت.

این در صورتی است که شیوه های نوین و جدید فرش ها را داخل خشک کن قرار می دهند و به شیوه یکنواخت در گرمخانه تجهیز شده خشک می شوند و دیگر در دسترس حیوانات، نور مستقیم خورشید و آلودگی قرار نمی گیرند و پروسه خشک نمودن با سرعت بیشتری صورت می گیرد.

•سیستم ها و مواد شوینده سنتی

از دیگر مشکلات قالیشویی سنتی به کارگیری از مواد شوینده قدیمی است که سبب زرد شدن ریشه های فرش و خشک شدن آن می شوند. سیستم های نوین افرون بر اینکه برای اقسام قالی با فناوری روز جهان طراحی شده اند امتیازات دیگر نظیر بکارگیری از نیروی آب برای خروج آب کثیف را دارند که بر سیستم شلاق زنی سنتی تقدم و برتری دارد.

شامپو فرش های صنعتی و شوینده های ثابت کننده رنگ به همراه نرم کننده های ویژه که در شستن نوین فرش مورد استفاده قرار می گیرند سبب ثبات رنگ فرش و نرم شدن آن خواهد شد. در متد نوین، نیروی کار انسانی قالیشویی معمولا با علم روز جهان مبادرت به شستشوی فرش نموده و معلومات لازم در خصوص اقسام فرش و مواد شوینده مطلوب برای هر گونه فرش را خواهد داشت.

مشتریان گرامی برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص دستگاه قالیشویی با شماره 09125095994 تماس حاصل نمایید.

•دستیابی دشوار به قالیشویی سنتی

در حال حاضر قالیشویی های مدرن به شیوه آنلاین خدمت رسانی می نمایند. مشتری ها دیگر برعکس متد های قالیشویی سنتی احتیاجی به طی مسافت های بسیاری را ندارند. در متد نوین مشتری تقاضای خود را در سایت های معتبر درج نموده و متخصصان در حداقل زمان ممکن با شخص ارتباط گرفته و بعد از آگاهی از شرایط فرش و نوع درخواست مشتری ، فرش را درب خانه تحویل گرفته لول نموده و در روکش های ویژه در مدت زمان کمی به او تحویل خواهند داد.

ولی این در صورتی است که در قالیشویی سنتی کاربر بایستی مدت زمان بسیاری را به مکان قالیشویی طی نماید که جابه جایی قالی برای او سخت خواهد بود و نیز از شیوه درست جمع نمودن فرش اطلاعی نداشته و امکان دارد خود باعث صدمه زدن به فرش شود .

تفاوت قالیشویی سنتی با قالیشویی اتوماتیک

تفاوت های عمده قالیشویی سنتی با قالیشویی اتوماتیک

تمایزات و تفاوت های قالیشویی سنتی با قالیشویی اتوماتیک بسیار است که به شرح زیر می باشد:

•سطح کیفی شستشو
•متناسب بودن از نظر اقتصادی و زمانی
مبرهن است سطح کیفی شستشوی فرش به وسیله قالیشویی های ماشینی در قیاس با دستی خیلی مطلوب و تمیز تر است. مسئله عمده در شستن فرش، مد نظر قرار دادن سابقه فرش و دستی یا ماشینی بودن آن است.

قالی دستباف در زمان شستن احتیاج به توجه فراوان دارد که همواره در شستشوی دستی خیلی کم به این مسئله دقت می شود که این نکته سبب آسیب زدن به فرش و سطح کیفی پایین شستشو می شود.

از دیگر تفاوت های قالیشویی سنتی با قالیشویی اتوماتیک می توان به ارزان بودن و مناسب بودن آن از نظر اقتصادی و زمان اشاره نمود. طبیعتا شستن فرش احتیاج به مواد شوینده، آب و مکان لازم برای شستن و خشک نمودن دارد که زندگی نوین و مخارج آن به ندرت این امکان را به شهرنشینان می دهد. بنابراین دستگاه قالیشویی اتوماتیک از لحاظ زمان و اقتصادی به صرفه تر از قالیشویی سنتی است.

آیا شستن فرش ها بصورت سنتی به فرش ها آسیب میرساند

شستن فرش‌ها به روش سنتی ممکن است در نگاه اول ساده و بدون هزینه به نظر برسد، اما اگر به جزئیات دقت نکنید، می‌تواند به فرش‌های شما آسیب برساند. در روش سنتی، معمولاً از مقدار زیادی آب و مواد شوینده سنگین استفاده می‌شود که باعث می‌شود رنگ‌ها به هم بریزند یا تار و پود فرش‌ها دچار کشیدگی شوند. همچنین، اگر فرش به درستی آب‌گیری نشود، رطوبت باقی‌مانده می‌تواند به ساختار داخلی فرش نفوذ کرده و موجب بوی نامطبوع یا حتی کپک‌زدگی شود.

یکی دیگر از مشکلات قالیشویی سنتی، شستشو با پا یا دست است که ممکن است به فرش‌های ظریف آسیب برساند. به خصوص فرش‌های دستباف و ابریشمی به چنین شرایطی حساس‌تر هستند. برخی افراد از برس‌های زبر برای تمیزکردن فرش استفاده می‌کنند که این کار نیز به مرور زمان به سطح فرش‌ها صدمه زده و باعث کم شدن کیفیت و درخشش آنها می‌شود.

اگرچه بسیاری از افراد به دلیل آشنایی با روش سنتی و صرفه‌جویی در هزینه‌ها همچنان به این روش‌ها روی می‌آورند، اما استفاده از روش‌های نوین شستشو، مانند قالیشویی‌های حرفه‌ای، می‌تواند از آسیب‌های ناخواسته جلوگیری کرده و عمر فرش‌های شما را افزایش دهد. قالیشویی‌های امروزی از ماشین آلات قالیشویی مدرن استفاده می‌کنند که هم در مصرف آب صرفه‌جویی می‌کند و هم به حفظ بافت و رنگ فرش کمک می‌کند.

نتیجه گیری

امروزه روش‌های سنتی قالیشویی دیگر پاسخگوی نیازهای مدرن نیستند. با پیشرفت تکنولوژی و افزایش حساسیت به حفظ کیفیت فرش‌ها، قالیشویی‌های اتوماتیک جایگزین روش‌های دستی شده‌اند. در روش‌های سنتی، استفاده از آب و مواد شوینده سنگین و عدم آب‌گیری صحیح، خطر آسیب به بافت و رنگ فرش را افزایش می‌داد. اما قالیشویی‌های اتوماتیک با استفاده از دستگاه‌های پیشرفته، شستشویی دقیق و کنترل‌شده ارائه می‌دهند که هم در مصرف آب صرفه‌جویی می‌کند و هم سلامت و زیبایی فرش‌ها را تضمین می‌کند. این تحولات باعث شده تا قالیشویی‌های مدرن انتخابی بهتر و مطمئن‌تر باشند.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
تماس با مدیریت