بلاگ

اطلاعات لازم در خصوص مکان مناسب برای قالیشویی

مکان قالیشویی اولین نکته ای است که قبل از راه اندازی کارخانه قالیشویی باید به آن توجه کنید .یعنی باید یک مکان مناسب از هر نظر را برای آن پیدا کنید و دومین نکته قابل توجه این است که باید دفتر پذیرش برای انجام خدمات شستشو در داخل شهر و کارخانه یا کارگاه شستشوی فرش در محلی خارج از شهر قرار بگیرد.

برای راه اندازی قالیشویی باید محلی را در نظر بگیرید که مشتریان راحت به آن دسترسی داشته باشند و کارخانه ها هم در اولین فرصت کار شستشوی فرش را تمام کرده و به مشتریان خود پس بدهند.

اگر یک مرکزی به روش سنتی کار شستشوی فرش را انجام دهد،یعنی از نور خورشید برای خشک کردن فرش ها استفاده کند باید محلی را برای کارخانه پیدا کند که به دفتر مرکزی خود و موقعیت شهری دسترسی آسان داشته و آفتابگیر باشد.الان دیگر بیشتر این موسسات کار مبل شویی را نیز انجام می دهند که این کار با دستگاه های مدرن و در محل انجام می شود و نیازی به جا به جایی مبل نیست.

چه مکانی مناسب برای قالیشویی مناسب است

اخذ مجوز لازم برای فضای قالیشویی

اخذ مجوز لازم برای قالیشویی یکی از نکات مهمی است که باید به آن توجه کنید .برای تاسیس این موسسه باید مجوزهای لازم را از اتحادیه قالیشویی منطقه یا شهر خود تهیه کنید.

برای تاسیس یک قالیشویی، ابتدا باید مجوزهای لازم را از مراجع ذی‌ربط بگیرید. اولین قدم، ثبت شرکت یا کسب‌وکار در اداره ثبت شرکت‌ها یا اصناف است. بعد از اون، مجوز از اتحادیه قالیشویان منطقه‌ای که قصد فعالیت دارید، ضروریه. اتحادیه قالیشویان مواردی مثل مساحت فضا، تجهیزات بهداشتی و سیستم تصفیه فاضلاب رو بررسی می‌کنه تا مطمئن بشه استانداردها رعایت شده.

همچنین، برای جلوگیری از مشکلات زیست‌محیطی، اخذ تأییدیه از سازمان محیط زیست هم الزامیه. اگر مکان قالیشویی توی مناطق مسکونی باشه، باید حتماً از شهرداری هم مجوز بگیرید تا مشکل مزاحمت‌های احتمالی رو حل کنید. بعد از اون، باید از بهداشت محیط تأییدیه بگیرید تا مطمئن بشن که عملیات شستشو بهداشتی و ایمن انجام می‌شه.

متراژ مورد نیاز برای مکان قالیشویی

برای راه‌اندازی یک قالیشویی حرفه‌ای، متراژ مکان نقش کلیدی داره و باید با دقت انتخاب بشه. برای یک کارگاه متوسط، فضایی بین 300 تا 400 متر مربع می‌تونه مناسب باشه. این فضا باید به چند بخش مختلف تقسیم بشه. اول از همه، بخش شستشو که در اون ماشین‌های قالیشویی نصب می‌شه و کارکنان با تجهیزات لازم کار می‌کنن. این قسمت باید حداقل 100 متر مربع فضا داشته باشه تا کارها به راحتی انجام بشه.

دوم، بخش خشک‌کن که برای خشک کردن قالی‌ها به کار می‌ره. این قسمت باید فضای کافی برای نصب دستگاه خشک‌کن و جاگذاری قالی‌ها داشته باشه. حدود 50 متر مربع معمولاً کافیه.

سومین قسمت مهم، انبار قالی‌هاست که باید جای کافی برای نگهداری فرش‌های تمیز و کثیف داشته باشه. همچنین، فضایی برای ورود و خروج خودروهای حمل‌ونقل لازمه. اگر تحویل فرش‌ها به صورت گسترده انجام می‌شه، در نظر گرفتن حداقل 50 متر برای پارکینگ و ورود خودروها ضروریه.

در نهایت، شما به فضایی برای نصب سیستم‌های تصفیه آب و فاضلاب نیاز دارید که معمولاً 30 متر مربع کافیه. جمع‌بندی اینکه، داشتن فضای کافی باعث می‌شه کارها روان‌تر پیش بره و قالیشویی با کیفیت بالاتری ارائه بشه.

قالیشویی دارای دو بخش اصلی ؛شستشو و آبگیری و فضای خشک کن و انبارها است.

دستگاه آبگیری:

انبار و سالن خشک کن:

انبارها شامل؛انبار مواد شوینده،تجهیزات جانبی مانند مبل شور و…،انبار فرش کثیف و انبار فرش تمیز می شود.
برای انبار فرش کثیف یک فضای 4×3 لازم است .همه کارگاه ها این انبار را لازم دارند. چون فرش ها به محض ورود به کارگاه برای شستشو برده نمی شوند بلکه باید بر اساس برنامه آنها را شسته و تحویل مشتری داد.

البته باید بدانید که برای این انبار به سالن مسقف و زیاد تمیزی نیاز نیست می توان با چند ورق ام دی اف این انبار را تهیه کرد.انبار فرش های تمیز نیز می تواند یک فضای 4×3 باشد.

اگر مکان قالیشویی در منطقه گرمسیر باشد نیازی به گرمخانه برای خشک کردن فرش ها نمی باشد و فرش ها را روی یک لوله جلوی نور آفتاب می توان خشک کرد که به یک فضای 5×10 برای خشک کردن 50 فرش نیاز است.ولی اگر با استفاده از مشعل گرمخانه بخواهید آنها را خشک کنید به یک فضای 5×15 نیاز دارید.تا این قسمت متراژ فضاها عبارتند از:

100 متر برای سالن شست و شو
12 متر برای انبار کثیف
12 متر برای فرش کثیف
6متر برای تجهیزات جانبی و مواد شوینده
60 متر برای خشک کن( گرمخانه)
که تا حالا جمعا 190 متر فضا را در برگرفته است.
باید فضایی را هم برای دفتر مدیریت و حسابداری و محل استراحت کارگران در نظر گرفت.

مشتریان گرامی برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص دستگاه قالیشویی با شماره 09125095994 تماس حاصل نمایید.

تخصص پرسنل مورد نظر در انتخاب مکان قالیشویی

شاید در نگاه اول همه به این فکر کنند که برای قالیشویی به تخصص خاصی نیاز نیست و هرکس می تواند این کار را انجام دهد اما در واقع باید بدانید که میزان تخصص و آگاهی پرسنل از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.کسانی که در این کارگاه کار می کنند باید دارای تخصص و آگاهی در زمینه ی شستشوی فرش و خدمات دیگر آن از قبیل؛

پرداختکاری،رفوگری،قلم زنی و ترمیم ریشه ی فرش،مناسب با الیاف فرش باشند.پرسنل باید در هنگام تحویل گرفتن فرش آن را به طور کامل بررسی کنند و درباره ی روش شستشوی آن به مشتری مشاوره بدهند و بعد از آن فاکتور رسمی را تحویل آنها دهند.پس بهتر است در هنگام تاسیس کارگاه و انتخاب مکان قالیشویی از افراد ماهر و متخصص بهره بگیرید.

تجهیزات مورد نیاز در قالیشویی

برای راه اندازی قالیشویی به تجهیزات و دستگاه هایی نیاز داریم که بعد از تهیه مکان قالیشویی و فضای مناسب برای کارگاه باید آنها را تهیه کنیم، این تجهیزات و ماشین آلات عبارتند از:

۱-دستگاه شستشوی دستی،پولیشر غلطکی(در چند مدل مختلف همراه با توان و موتورهای متفاوت)

۲-دستگاه شستشوی اتوماتیک(در چند مدل مختلف)

۳-دستگاه شستشوی ریلی(در یک مدل همراه با توان های مختلف موتور و شرکت سازنده موتور)

۴-دستگاه شلاق زن فرش(استفاده از این دستگاه برای فرش های قدیمی و دستباف توصیه نمی شود)

۵-دستگاه خشک کن لوله ای درب دار(در مدل،توان و دوره های مختلف)

۶-دستگاه خشک کن لوله ای بدون درب(در مدل،توان و دوره های مختلف)

۷-خشک کن دیگی(یک مدل از خشک کن های فرش است که به دلیل آسیب رساندن به فرش دیگر استفاده نمی شوند)

۸-گرمخانه گازی(در نوع های اتوماتیک و دستی برای خشک کردن فرش در فصل های بارانی و برفی)

۹-دستگاه خاک گیر(به صورت ضربه ای می باشد و برای فرش های کهنه و قدیمی مناسب نمی باشد)

۱۰-دستگاه تصفیه آب

چه تجهیزات برای قالیشویی مورد استفاده میباشد

نکات مهم درباره انتخاب مکان قالیشویی

انتخاب مکان قالیشویی برایراه اندازی یکی از مهم‌ترین تصمیماتی است که می‌تواند تأثیر زیادی بر موفقیت کسب‌وکار شما داشته باشد. اولین نکته‌ای که باید در نظر بگیرید، دسترسی آسان مکان است. اگر قالیشویی شما در جایی قرار داشته باشد که به جاده‌های اصلی و مناطق پرتردد نزدیک باشد، نه تنها مشتریان بیشتری جذب می‌کنید، بلکه روند حمل و نقل فرش‌ها نیز سریع‌تر و آسان‌تر خواهد بود.

نکته بعدی فضای کافی برای تجهیزات و کارکنان است. شما باید مکانی انتخاب کنید که بتوانید بخش‌های مختلف مثل شستشو، خشک‌کن و انبار را به راحتی در آن جا دهید. همچنین فضای کافی برای ورود و خروج خودروهای حمل فرش ضروری است. این نکته باعث می‌شود کارها بدون وقفه و با کمترین مشکل پیش برود.

از طرفی، توجه به نکات زیست‌محیطی بسیار مهم است. سیستم تصفیه آب و فاضلاب باید به‌گونه‌ای باشد که نه تنها محیط زیست را آلوده نکند، بلکه از سازمان محیط زیست هم تأییدیه‌های لازم را دریافت کند.

نکته دیگری که نباید از آن غافل شد، فاصله قالیشویی از مناطق مسکونی است. این موضوع باعث می‌شود که مشکلاتی مثل سر و صدا و بوی ناشی از شستشو به ساکنین اطراف اذیت نکند.

در نهایت، بررسی امکان اخذ مجوزهای قانونی مانند مجوزهای شهرداری، اتحادیه قالیشویان و سازمان بهداشت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. همه این نکات به شما کمک می‌کنند که مکان قالیشویی خود به بهترین شکل انتخاب کنید.

آشنایی با وام احداث قالیشویی

برای احداث قالیشویی، گرفتن وام می‌تونه یکی از راه‌های کمک مالی مناسب باشه تا کار خودتون رو راحت‌تر شروع کنید. وام‌های بانکی با شرایط ویژه‌ای برای کسب‌وکارهای تولیدی و خدماتی مثل قالیشویی در نظر گرفته شده. این وام‌ها معمولاً با سود پایین‌تر و دوره بازپرداخت طولانی‌تری ارائه می‌شن تا فشار مالی روی شما کم بشه.

اولین قدم برای دریافت وام، ارائه یک طرح توجیهی کامله. این طرح باید نشون بده که مکان قالیشویی شما چه اندازه سرمایه اولیه نیاز داره، چطور قرار هست درآمدزایی کنید و هزینه‌ها چطور مدیریت می‌شن. بانک‌ها معمولاً طرح‌های کسب‌وکار دقیق و شفاف رو بیشتر قبول می‌کنن.

دومین نکته مهم اینه که باید مجوزهای لازم مثل پروانه کسب و مجوز از اتحادیه قالیشویان رو داشته باشید، چون بانک‌ها بدون این مدارک، به شما وام نمیدن. بعد از ارائه مدارک و طرح، کارشناس بانک بررسی می‌کنه که آیا طرح شما قابل اجرا هست یا نه.

وام‌های قالیشویی معمولاً شامل تسهیلاتی برای خرید تجهیزات قالیشویی، اجاره یا خرید مکان قالیشویی و حتی سرمایه در گردش می‌شوند. با گرفتن این وام، می‌تونید قالیشویی خودتون رو به سرعت راه‌اندازی و هزینه‌های اولیه رو مدیریت کنید.

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
تماس با مدیریت